Kongress 2019

Skynda att boka! Efter den 31/1 kan boende inte erbjudas och bokas via RAID.
Sista anmälan för föreläsningarna samt kongressmiddag är fredag den 15 februari.

2019 års Kongress kommer att äga rum den 9-10 mars i Tylösand.
Boka biljetter här: Kongress 2019

Temat är Kommunikation människa-djur och människa-människa. Denna kongress kommer att gå in på kommunikation både gentemot djurägare och gentemot djuren som kommer in till oss på klinikerna och djursjukhusen. Det kommer att handla om Fear Free, djurkommunikation och kroppsspråk för hund, katt och häst och människor.

Dessutom blir det god mat, avkopplande spa och härligt umgänge! Du missar väl inte det?

Föreläsare

Gabriella Niegemann
Gabriella är etolog utbildad på SLU, Fear Free-certifierad level 2 och jobbar som djurvårdare på utökad nivå. Hon kommer att prata om hur man kan jobba aktivt med att minska stress, rädsla och ångest vid klinikbesök, det vill säga grunderna i Fear Free-konceptet, och därmed starta upp kongressens tema.

Jannice Kindsjö och Ellen Kilander
Jannice och Ellen från Etolog.se pratar om Vänlig Vård, om hur våra hundar t ex. upplever ett veterinärbesök och hur vi kan kommunicera så vi bli vänligare vårdare. Jannice Kindsjö är etolog utbildad vid SLU samt Fear Free-certifierad, och driver företaget Du&Djur. Hon har även startat upp och drivit beteendemottagning för hund på Strömsholms djursjukhus. Ellen Kilander är etolog utbildad vid SLU och driver och administrerar plattformen Etolog.se som officiellt lanserades i oktober i år.

Lisa Berglund
Lisa är etolog med utbildning från SLU och driver företaget Djurrelationer. Hennes föreläsning handlar om kattens språk: Vad säger katten? Vi tittar på kattens kommunikation och signaler och hur vi tolkar dem. Vi går även in på vad som påverkar kattens beteende och upplevelse.

Emelie DeBoussard
Emelie är etolog utbildad på SLU samt med en MSc i kognitionsvetenskap, som driver företaget Kognitionsetologerna. Emelie är specialiserad på hästetologi och kommer att prata om hästens beteende, hästen och människan samt hur vi kan arbeta för att skapa stressfria miljöer för hästar när de kommer till en klinik.

Erland Lundström
Med underhållande pedagogik får deltagarna på Erlands föreläsningar och kurser se sanningen i påståendet om att “livet är en scen och vi spelar alla teater”. Det gäller att spela sin roll så väl som möjligt”. Erland menar att man med ett medvetet kroppsspråk – parat med en psykologisk kunskap om varför man reagerar som man gör – kan nå en positiv kommunikation med andra. Erland har av andra beskrivits som “ett proffs med hjärta” och en blandning av John Cleese och en präst! Han är utbildad regissör, teaterpedagog och har även arbetat 30 år som gymnasielärare.

Kongressen kostar för medlemmar 800kr (ord.pris 3 500kr), för stödmedlemmar 2 500kr. I priset ingår föreläsningar, fika, lunch, spa, kongressmiddag och hotellövernattning lördag till söndag.
Vid deltagande endast på föreläsningarna för medlemmar 600kr, stödmedlemmar 800kr och ickemedlemmar 1 600kr.

Vi ses i Tylösand mars 2019!

Schema för helgen:
Lördag
9.00 Registrering och fika
9.30 Årsmöte med medlemslotteri där du kan vinna fina priser
11.00 Agria informerar
11.30 Gabriella Niegemann – Etolog och djurvårdare på utökad nivå 2: Etologi på klinikik – FearFree
12.30-14.00 Lunch och monterbesök
14.00 Erland Lundström
14.45-15.15 Fika
15.15-16.30 Erland forts.
19.30 Fördrink i Leif’s lounge
20.00 Middag

Söndag
9.30 Emelie De Boussard – Kognitionsetologerna: Häst
11.00 Lisa Berglund – Djurrelationer: Katt
12.30-14.00 Lunch och monterbesök
14.00 Jannice Kindsjö – Du och djur, Ellen Killander – Etolog.se: Hund
15.30-16.00 Avslutande diskussion, tävling och utvärdering

Föreläsningsunderlag kommer att delas ut på plats i digital form (USB)

IMG_2815